ЋИРИЛИЦА LATINICA ENGLISH
line decor

ИЗ НАШЕ ПОНУДЕ

 
 
 
 

 

 

 

ПОЧЕЛА ЖЕТВА ПШЕНИЦЕ

30. јун 2021.

Жетва меркантилне пшенице почела је данас на обрадивим површинама у Тамнави. У наредним данима запослени у одељењу Пољопривредна производња обавиће жетву на укупној површини од 39,35 ha на пољима у Тамнави и Јунковцу.

 

ПОТПИСАН НОВИ КОЛЕКТИВНИ УГОВОР

18.мај 2021.

Дана 17.05.2021, закључен је нови колективни уговор између Синдикалне Организације ''Колубара-Услуге'', коју заступа председница Наташа Гашић и Предузећа за заштиту имовине и одржавање објеката ''Колубара-Услуге''д.о.о. Лазаревац, које заступа в.д.директор Иван Јездимировић.

 

ПОНУДА САДНОГ МАТЕРИЈАЛА

2. септембар 2020.

Из наше понуде издвајамо саднице које можете наћи у Расаднику Барошевац или их поручити у Продајном објекту у Лазаревцу, Колубарски трг 8. Информације можете добити на бројеве телефона 011 8123 333, локал 1126 или 069 8525 045.

УКРАСНО ШИБЉЕ: 
           
1. Бели дрен - Cornus alba “sibirica” је украсни листопадни жбун. Гране су усправне и током зиме су црвене боје. Листови су зелени и овалног облика, док су цветови бели. Цвета током маја и јуна. Достиже висину и ширину 1,5-2m. Воли осунчане терене, подноси орезивање.
Величина садница у понуди 1m, у саксији Φ15, цена 250,00.


1 2

2. Јапанска суручица - Spirea japonica је листопадни вишегодишњи жбун. Стабљике су усправне, танке, нарасту од 1-1,5m висине. Листови су издуженог и јајастог облика, зелене боје. Цветови мали, ружичасти или бели, скупљени у густе цвасти. Цвета током лета. Воли осунчана места, подноси зиму и градске услове.

Величина садница у понуди 30-50cm, у саксији Φ15, цена 250,00.

1 2

3. Украсни баштенски нар je декоративна жбунаста биљка, пореклом из Азије. Расте до 3m, може се обликовати орезивањем. У јуну формира пупољке, а после тога цветове. Цветови су крупни, пуни, интензивно црвене и наранџасте боје, не замеће плодове.
Величина садница у понуди 50-70cm, у саксији Φ15, цена 250,00.

1 2

4. Орлови нокти - Lonicera carpifolium је полузимзелена вишегодишња пузавица, која се пење уз зидове, ограде, а погодна је и за жардињере. Цветови су жути, јаког мириса.
Саднице у саксији Φ15, цена 143,00.

12

5. Сиријска ружа - Hibiscus syriacus је усправан листопадни жбун са крупним цветовима који могу бити најразличитијих боја (ружичасти, љубичасти, розе, бели). Није захтеван за гајење, одговарају му осунчана места уз минимално заливање.

Величина садница у понуди 50-70cm, у саксији Φ15, цена 250,00.

1 2

6. Лоницера – Lonicera nitida je је полузимзелени, полуполегли, широко разгранати жбун висине до 1,5m.Одлично подноси орезивање тако да се могу правити различити облици и ограде. Добро покрива подлогу.

Саднице  у саксији Φ15, цена 143,00.

12

7. Дуњарице - Cotonoaester sp. је украсни жбун чије се гране развијају хоризонтално. Цвет је ситан, беле боје. Плод је црвена бобица. Отпоран је и подноси сушу, зиму и градске услове.

Саднице у саксији Φ15, цена 250,00.

12

8. Ватрени трн - Pyrocantha coccinea је зимзелени, високи жбун. Крошња је густа са доста испреплетаних грана на којима се налазе оштро трње. Цветови бели, скупљени у цвасти, прекривају цео жбун. Плодови су наранџасте бобице, које остају на гранама целе године.
Величина саднице у понуди 30-50cm у пет кеси Φ15, цена 143,00.

12

9. Берберис - Berberis vulgaris “atropurpurea” је вишегодишњи листопадни жбун. Листови су црвене боје, цветови ситни, жути. Плод је црвена бобица која је отпорна на зиму. Може да достигне висину 1-1.5m, а одлично подноси и орезивање. Због црвене боје листа, велику примену је нашао у формирању густих, бодљикавих ограда, може се садити у жардињере или појединачно.

Величина садница у понуди од 20 до 40cm, цена 115,5о - 250,00 дин.

12

10. Шимшир - Buxus sempervirens је украсна зимзелена биљка, најчешће коришћена за формирање живих ограда, топијара, самостално или  у комбинацији са другим биљкама.
Расте споро до 3m, дугог је века, није захтеван за одржавање. Последњих година су присутна оштећења од инсеката (шимширов пламенац), против кога се успешно може заштитити применом инсектицида.
Саднице  у саксији Φ15 и Φ17, цена  250,00–330,00.

1 2

11. Балканска форзиција - Forsithia europea је листопадни жбун који цвета у рано пролеће пре листања. Расте у висину до 2m, усправне и разгранате форме. Цветови су жути. Најбоље расте на осунчаним местима. Сади се самостално, као жива ограда или живи зид.
Величина садница у понуди 50-70cm, у пет кеси Φ15, цена 143,00.

12

12. Ловорвишња - Prunus laurocerasus је зимзелена биљка, која има кожасте, сјајно-зелене листове. Плод је бобица, која подсећа на вишњу. Може да израсте 3-4m у висину. Јако је отпорна на орезивање и на све услове спољашње средине. Може да се узгаја у земљи, саксијама, посудама. Идеална је за формирање живих ограда.
Саднице у саксији за расад Φ13,15 и 17, цена од 250,00 до 550,00.

12

 

ЛИШЋАРИ:

1. Бреза - Betula alba је листопадно дрво до 20m висине, стабло је усправно са повијеним гранама. Кора постаје упадљиво беле боје. Погодна за појединачну садњу и садњу у групама, као и за комбиновање са другим врстама, нарочито четинарским.

У понуди су саднице у саксијама за расад, висине од 50 до 100cm, цена од 115,50 до 300,00.

1 2

 

ОБАВЕШТЕЊЕ

19. март 2020.

Услед новонастале ситуације изазване ширењем корона вируса и проглашењем ванредног стања у држави 15. марта ове године, предузете су мере предострожности .


Стање у фирми је стабилно и посао се обавља несметано захваљујући свим радницима предузећа „Колубара-Услуге“, који су показали одговорност и солидарност у измењеним условима рада са којима се срећемо.

Посебну захвалност дугујемо радницима пословне јединице Чишћење и одржавање који раде на појачаној хигијени и дезинфекцији просторија, не само у нашој фирми него и свим објектима РБ „Колубара“, згради Градске општине Лазаревац, Центру за културу Лазаревац. Такође истичемо захвалност радницима Заштита и обезбеђење који су на својим радним местима. Oни даноноћно чувају све претходно поменуте објекте, а патролна делатност и пратња новца функционишу без проблема.


Заштита и здравствено стање запослених представља приоритет фирме. Сви запослени ће својим одговорним и савесним понашањем и појачаном хигијеном заштитити себе и друге и тиме допринети спречавању ширења заразе.

 

У ТОКУ ПРОЛЕЋНА САДЊА ЦВЕЋА

18. мај 2018.

У оквиру ПЈ Биолошка рекултивација у току су радови на пословима уређења и одржавања зелених површина. Пролећна садња цвећа је у пуном јеку уз редовно одржавање травнатих површина на теренима РБ „Колубара“.

12

 

ПРОЛЕЋНИ РАДОВИ У ОДЕЉЕЊУ ПОЉОПРИВРЕДЕ

26. април 2018.

Запослени у одељењу пољопривреде завршили су пролећну сетву кукуруза и сунцокрета на обрадивим површинама на Тамнави и у Јунковцу. Кукуруз произвођача  KWS, LG и Пионир посејан је на 28 хектара обрадивих површина предузећа „Колубара-Услуге“ и на 29,60 хектара обрадивих површина РБ Колубара, док је сунцокрет произвођача Syngenta и LG засејан на 15,6 хектара обрадивих површина РБ Колубара.

12

 

ШУМСКИ РАСАДНИК „БАРОШЕВАЦ“ НА БАЗАРУ ЦВЕЋА У ЛАЗАРЕВЦУ

12. април 2018.

Саднице из шумског расадника „Барошевац“ предузећа „Колубара-Услуге“ учествује и на овогодишњем Базару цвећа „Најлепше из природе“ који се одржава 12 и 13. априла у Лазаревцу на платоу испред Рударске чесме од 7 до 19 часова. Продајни сајам већ трећу годину у низу организује Центар за културу у данима пролећне сезоне садње.

12

 

ПРОДАЈНО МЕСТО РАСАДНИКА БАРОШЕВАЦ РАДИ НА СТАРОЈ АДРЕСИ

13. март 2018.

Иако се дирекција предузећа „Колубара-Услуге“ преселила у нову зграду на адреси Јанка Стајчића 1б, подсећамо вас да продајно место расадника Барошевац није мењало адресу. Најлепши избор садница за своја дворишта и баште пред пролећну садњу чека вас у Лазаревцу, Колубарски трг 8.
Радно време је сваког дана од 7 до 15 часова, а током сезоне и суботом од 8 до 14 часова.

Добродошли!1

 

НОВА АДРЕСА ПРЕДУЗЕЋА

Предузеће за заштиту имовине и одржавање објеката „Колубара Услуге“ д.о.о. Лазаревац налази се на новој адреси у улици Јанка Стајчића бр. 1б.

 

ОБЕЛЕЖЕНА СЛАВА ПРЕДУЗЕЋА

14. фебруар 2018.

У присуству представника Општине Лазаревац, руководства РБ Колубара, синдиката Колубаре и ЕПС-а, пословних сарадника и запослених, обележен је Свети Трифун, крсна слава предузећа „Колубара Услуге“. Обред резања славског колача обављен је у новој згради дирекције у Лазаревцу.

1 2

 

ЈЕСЕЊИ РАДОВИ У ПЈ БИОЛОШКА РЕКУЛТИВАЦИЈА

24. октобар 2017.
           
У ПЈ Биолошка рекултивација у току су јесењи радови на пословима уређења и одржавања зелених површина у оквиру РБ Колубара.

12

 

ПОЧЕЛА ЈЕСЕЊА СЕТВА

19. октобар 2017.

Запослени у ПЈ Пољопривредна производња почели су јесењу сетву пшенице на
обрадивим површинама у Тамнави, Зеокама и Вреоцима. Пшеница сорте звездана биће засејана на површини од укупно 45,3 ha.

setva 1setva 2

 

ЗАВРШЕНА ЖЕТВА СУНЦОКРЕТА И КУКУРУЗА

20. септембар 2017.

Запослени у ПЈ „Пољопривредна производња“ завршили су овогодишњу жетву кукуруза и сунцокрета на обрадивим површинама у Јунковцу, Зеокама, Волујку и Тамнави. Овогодишњи приноси на нивоу су просечних приноса у држави.

2kukuruz

 

САДНИЦЕ ИЗ РАСАДНИКА У ДВОРИШТУ БИБЛИОТЕКЕ

18. септембар 2017.

Предузеће „Колубара-Услуге“ поклонило је саднице кестена и јавора из расадника Барошевац библиотеци „Димитрије Туцовић“. Нова стабла посађена су у библиотечко двориште на програму у оквиру манифестације Дани европске баштине коју организује ТО Лазаревац.

12

 

БАЗАР ЦВЕЋА „НАЈЛЕПШЕ ИЗ ПРИРОДЕ“

12. април 2017.

Предузеће „Колубара-Услуге“ другу годину заредом учествује на продајном базару цвећа и садног материјала „Најлепше из природе“. Базар цвећа се одржава 12. и 13. априла на платоу испред Рударске чесме у Лазаревцу у периоду 8-19 часова.

12

 

ПОЧЕЛА ПРОДАЈА САДНИЦА

2. март 2017.

Од данас поново можете посетити продајно место Расадника Барошевац у ул. Колубарски трг бр 8, Лазаревац. Радно време: радним данима 07-15h и суботом 08-14h.

12

У понуди су саднице лишћарских и четинарских врста у бусену, шумски репроматеријал и цвеће.

43

 

„КОЛУБАРА-УСЛУГЕ“ НА САЈМУ ТУРИЗМА

28. фебруар 2017.

Као и претходне године, предузеће „Колубара-Услуге“ је учествовало на овогодишњем Сајму туризма, који је одржан у периоду 23-26. фебруара у Београду . У понуди Туристичке организације Лазаревац се налази и индустријски туризам, који обухвата експлоатисане површине РБ „Колубара“.

12

 

„КОЛУБАРА-УСЛУГЕ“ ОБЕЛЕЖИЛЕ СВ. ТРИФУНА

14. фебруар 2017.

У присуству представника Општине Лазаревац, синдиката Колубаре и ЕПСа, пословних сарадника и партнера, запослени на челу са представницима руководства и синдиката „Колубара-Услуга“ су обележили своју славу.

Том приликом, директор Саша Јовичић је честитао запосленима данашњу славу Св. Трифуна. Уз то је пожелео срећну славу и виноградарима и свима онима који данас славе.

12

 

„КОЛУБАРА-УСЛУГЕ“ ДОБИЛЕ ЛИЦЕНЦУ ЗА ВРШЕЊЕ ПОСЛОВА ОБЕЗБЕЂЕЊА

24. јануар 2017.

Крајем 2016. године, предузеће „Колубара-Услуге“ д.о.о. је добило лиценцу за вршење послова физичко-техничке заштите лица и имовине и одржавање реда на спортским приредбама, јавним скуповима и другим местима окупљања грађана, а у складу са одредбама Закона о приватном обезбеђењу.

12

 

 

1 2 3 4 5