ЋИРИЛИЦА LATINICA ENGLISH
line decor

ИЗ НАШЕ ПОНУДЕ

 
 
 
 

 

 

 

НАШЕ ПРЕДУЗЕЋЕ НА ИНТЕГРИСАНОМ САВЕТОВАЊУ У ЗРЕЊАНИНУ

25. септембар 2015. године

Научно-стручни скуп „Интегрисана саветовања са међународним учешћем“ је одржан  у Зрењанину 22-24. септембра. У оквиру скупа било је организовано неколико саветовања у циљу размене мишљења и искустава из области енергетике. Исто тако, успостављен је дијалог у области аерозагађења, мониторинга и процене квалитета ваздуха, смањење емисија штетних гасова, санације деградираних површина изазваних природним непогодама, глобалним климатским променама и заштити озонског омотача. Предложена су најоптималнија решења у циљу заштите средине у којој живимо.

goca1goca2

Саветовању су присуствовали представници Министарства пољопривреде и заштите животне средине, Агенције за заштиту животне средине, Привредне коморе Србије, као и представници ЕПС-а (огранци РБ „Колубара“, ТЕ Обреновац, ТЕ Костолац и ХЕ Ђердап). Своје експертско знање изнели су и представници ТЕ „Угљевик“, као и представници из Немачке и Аустрије. У оквиру овог скупа организована је и посета Универзитету Политехнике у Темишвару.

Представник нашег предузећа, мр Гордана Ђикић била је у Научном одбору, а представила је наше предузеће презентацијом свог рада „Биолошка рекултивација депонија пепела у функцији заштите животне средине“. Том приликом је изложила своја искуства из области биолошке рекултивације и проблеме са којима се сусреће наша средина, и који су то начини за решавање истих.