ЋИРИЛИЦА LATINICA ENGLISH
line decor

ИЗ НАШЕ ПОНУДЕ

 
 
 
 

 

 

 

„КОЛУБАРА-УСЛУГЕ“ ОБЕЛЕЖИЛЕ СВ. ТРИФУНА

14. фебруар 2017.

У присуству представника Општине Лазаревац, синдиката Колубаре и ЕПСа, пословних сарадника и партнера, запослени на челу са представницима руководства и синдиката „Колубара-Услуга“ су обележили своју славу.

Том приликом, директор Саша Јовичић је честитао запосленима данашњу славу Св. Трифуна. Уз то је пожелео срећну славу и виноградарима и свима онима који данас славе.

12

Услуге су доласком новог руководства уз напоре свих запослених смањиле наслеђена дуговања за око 180 милиона у односу на 2015.годину. Истовремено, предузеће је смањило и обавезе према Центру за велике пореске обвезнике које су износиле око 150 милиона и које су претиле да потпуно паралишу рад предузећа.

„2015. година је завршена са губитком од 240 милиона, 2016. са губитком од око 60 милиона. Наравно, то још увек није неки резултат са којим се треба похвалити, али опет сви врло добро знамо да је пут ка неком успеху веома кратак и спор, а с друге стране ка неуспеху веома брз. Сматрам да идемо неким сигурним путем. Још увек треба доста заједничког труда. Такође морам споменути да у тај губитак од око 60 милиона су ушле обавезе из неких ранијих година што чини једну трећину тог дуга“, нагласио је Јовичић.

Услуге су успеле да смање дуговање према ЕПС-у које се састојало из позајмице за неисплаћене личне дохотке радника из 2014. године. Само у прошлој години ово предузеће је исплатило око 35 милиона динара радницима по основу тужби за сменски рад.

''Оно што увек потенцирам и што ћу овом приликом рећи јесте да је рак рана овог предузећа тужба за сменски рад радника. Императив новог руководства је стављање на контролу трошкова. „Колубара-Услуге“ у претходном периоду обезбедиле су радницима јубиларне награде и пакетиће. У целости су исплаћене и отпремнине. Услуге могу да се похвале чињеницом да имају уговорене послове за целу 2017. и да ће се потрудити да то искористе у потпуности'', додао је Јовичић.

„Оно за шта ћемо се залагати је проширење обима посла. Имамо могућности, једино што имамо ограничење у запошљавању нове радне снаге, али надам се да ћемо то у наредном периоду превазићи.“

Са постављањем новог руководства истовремено је формиран и нови сазив скупштине предузећа. Услуге су за то време успешно организовале и лиценцирану обуку за око 670 радника у свом објекту, а службеници обезбеђења успешно спровели обуку и за раднике Комуналног, Угоститељства, Грађевинара и одређених организационих јединица ЕПС-а. У предузећу истичу да све ово не би било реализовано да у јуну месецу прошле године није потписан уговор са ЕПС-ом по члану 7а, који Услугама омогућава да послове добијају директно, без одласка на тендер. Највећу захвалност, како кажу руководиоци овог предузећа, дугују в.д. директора ЕПС-а Милораду Грчићу, представницима синдиката Колубаре и ЕПС-а, Дарку Глишићу који је увек био подршка радницима и руководиоцима, као и Влади Републике Србије која је променом статута фирме омогућила добијање уговора по члану 7а.  У Услугама додају да су успоставили врло коректну сарадњу са руководством општине Лазаревац и јавним предузећима. Планови руководства „Колубара-Услуга“ су да се у овој години подигну приходи и више се посвете радницима са најнижим коефицијентом. Наредну славу ово предузеће обележиће у новој згради поред предузећа „Колубара Грађевинар“, која ће до краја марта бити у потпуности завршена.