ЋИРИЛИЦА LATINICA ENGLISH
line decor

ИЗ НАШЕ ПОНУДЕ

 
 
 
 

 

 

ДИРЕКТОР ЈЕВТИЋ О СТАЊУ У ПРЕДУЗЕЋУ

9. јануар 2015.

На конференцији за новинаре, која је одржана 6. јануара, директор предузећа „Колубара-Услуге”, Драган Јевтић је изнео мишљење о самој ситуацији у предузећу. Истакао је да се предузеће суочава са финансијским потешкоћама и додао да би евентуални штрајкови и блокаде запослених створили веће проблеме и погоршали ситуацију.

konf.direkcija

„Предстојећа година биће тешка у целој држави, али и пресудна за „Колубара-Услуге”, објаснио је директор Драган Јевтић и додао да још нема никакве званичне информације да ли се предузеће налази мећу 90 фирми које нису обухваћене процесом приватизације.

Трошак по радноправним споровима за сменски рад износи 63 милиона динара, за вансудска поравњања 3 милиона, порески дуг од пре четири године 48 милиона, плаћање у спору са АП „Лађа” 11 милиона, блокада средстава због стечаја „Универзал банке” 77,5 милиона. Прелазак 1400 радника је губитак по уговору 6-10 милиона на месечном нивоу. 

Према речима директора, предузеће „Колубара Услуге” је само у 2014. години забележило минус преко 200 милиона. С обзиром да  предузеће набавља и ХТЗ опрему и основна средства, запосленима се исплаћују плате из сопствених средстава, из онога што се заради. „И са овим, ми смо у једном великом проблему”, изјавио је директор Драган Јевтић.

У 2015. години, директор Јевтић најављује борбу за тржиште и зараде.
„Ја само могу да саопштим радницима да очекују да ће и будућа примања каснити, да добијемо више од оног што смо зарадили не можемо, поготово сада када званично РБ „Колубара” припада ЕПС-у и  сада о свему одлучује директор ЕПС-а, господин Обрадовић”, рекао је директор Јевтић.

На питање да ли ће бити уштеда и смањења одређених радова, директор предузећа је изразио мишљење да ће их сигурно бити јер ће и РБ „Колубара” и сам ЕПС тежити да уштеде одређени новац.
„На неки начин, принуђени смо да додатна средства тражимо са стране, тражећи нове послове, тражећи нове приходе”, закључује директор Јевтић.